Heb je er ooit bij stil gestaan hoeveel werk er aan vooraf gaat voordat een lekker glas melk bij jou op tafel staat? Er zijn zo ontzettend veel factoren die invloed hebben op de kwaliteit van de melk. Voordat het lekkere glaasje melk bij jou op tafel staat zijn er nog al wat dingen gebeurd. Je wilt dat de melk zo natuurlijk mogelijk is, want dan is het het lekkerst. Maar hoe zorgen ze er nou voor dat de er zoveel melk wordt geproduceerd van zulke goede kwaliteit? Er zijn teveel aspecten die belangrijk zijn om in één artikel te beschrijven en daarom vertel ik de belangrijkste. Ter introductie is het misschien handig om te weten dat er diverse bedrijven bezig zijn met de stal inrichting en de optimale leefomstandigheden voor de koe. Je zal zeggen dat dit buiten is, maar ik heb het in dit geval over de stal. Een koe heeft in de natuur namelijk ongeveer 3 meter nodig om te liggen. Het is belangrijk dat een koe gaat liggen omdat het dan gaat herkauwen en gaat verteren. Melk wordt geproduceerd door de juiste voedingsstoffen. De stal is voorzien van verschillende attributen die ervoor zorgen dat de koe zich op haar gemakt voelt. Er is bijvoorbeeld een koeborstel geplaatst zodat de koe zichzelf kan masseren en verzorgen. De gehele stal inrichting is afgestemd op het welzijn van de koe. De ligboxen in de stal zijn er helemaal op afgestemd zodat de koe zich comfortabel voelt in de stal. Om de melk zo lang mogelijk goed te houden wordt er gebruik gemaakt van een voorkoeler. Dit zorgt er doormiddel van het koelen van de melk voor dat er geen of minder snel bederfing plaats vindt. Hopelijk heb je nu een duidelijker beeld wat er allemaal voor nodig is om een glaasje melk bij jou op tafel te krijgen. |
http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/ |